- Jekk tpinġi linja twila bil-ġibs minn fejn ikun għadda in-nemel, in-nemel ma jerġax jgħaddi għax il-ġibs jeħel ma saqajhom u jdejjaqhom.
- Inferxu l-bikarbonat fejn jgħaddi in-nemel għaliex il-bikarbonat jeħel ma saqajn in-nemel ukoll. L-istess bħal tal-ġibs.
- Tisprejja ħall abjad jew apple cider pur jew imħallat mal-istess ammont ta' ħall u ilma.
- Minflok tarmi l-kafe mitħun meta tużah, ferxu minn fejn ġej in-nemel.
- Għasar il-lumi u poġġi l-meraq fejn hemm ix-xquq u t-toqob minn fejn joħroġ in-nemel.
- Ferrex il-bżar iswed fejn hemm ix-xquq u t-toqob minn fejn joħroġ in-nemel.
- Ħwawar bħal nanieħ niexef u mfarrak, tea bags tan-nanieħ, essential oil tan-nanieħ, bżar Cayenne, kannella u weraq tar-rand huma tajbin ukoll biex in-nemel ma jiġix.
- Il-qxur tal-ħjar idejjaq lin-nemel ukoll.
Metodu ieħor huwa:
- Żewġ kikkri ħall abjad.
- Erba' imgħaref bżar Cayenne.
- Kikkra qxur tal-grape fruit tal-lumi u tal-larinġ maħkuka.
- Żewġ sinniet tewm imqattajn irqaq ħafna.
- Ħawwad kollox flimkien.
- Għamilhom ġo flixkun biex tisprejja fejn tara n-nemel.
Tista wkoll tagħmel marfa tewm mitħun ma' litru ilma u sprejja.
Jekk tkun trid aktar informazzjoni tista' tħalli kumment jew tikkuntattjani.
Agħfas "Like" jekk jogħġbok l-artiklu.