Tista' tnaddaf il-viti tal-ilma magħmulin mill kromju u mhux plated billi.
- Taqta' felli lumija.
- Tbilla fil-melħ.
- Togħrok il-vit.
Tista' tnaddaf il-cutting board billi:
- togħrok bil-meraq tal-lumi.
- Tħalliħ sa ma titlaq it-tebgħa anke lejl sħiħ.
- Wara laħlaħ sew.
Għal fili tal-madum tal-ħajt:
- Agħmel paste ta' meraq tal-lumi u 2 kuċċarini cream of tartar.
Għal microwave:
- Poġġi 3 kwarti ta' kikkra ilma u 2 magħref meraq tal-lumi.
- Saħħan il-microwave għal 3 minuti.
- Ħalliħ magħluq 10 minuti.
- Wara imsaħ it-titjir tal-ikel b'ċarruta nadifa u nixxef sew.
Neħħi t-tbajja tas-sadid mill cotton u l-polyester billi:
- IMPORTANTI: Tużahx mal-ħarir u drapp delikat, dejjem ipprova fejn ma jidhirx.
- Tagħmel paste ta' meraq tal-lumi u cream of tartar u ogħrok fuq it-tebgħa.
- Ħalliha għal nofs siegħa.
- Wara aħsel normali u nixxef fix-xemx.
Jew biex tneħħi t-tbajja tad-demm, ħaxix u sadid:
- Ċappas melħ u meraq tal-lumi fuq it-tebgħa.
Biex tbajjad il-ħwejjeġ bojod Uża:
- IMPORTANTI: Tużahx mal-ħarir u drapp delikat, dejjem ipprova fejn ma jidhirx.
- Nofs kikkra meraq tal-lumi ma' kull gallun (4 litri) ilma.
- Ħallihom jixxarbu.
- Imbagħad aħsel normali.
Min iħobb jagħlli l-kalzetti jew is-srievet fuq in-nar:
- Itfa' biċċa lumija mal-ilma.
Meta jkun hemm moffa mal-ħwejjeġ jew eżempju srievet:
- Agħmel taħlita indaqs ta' meraq tal-lumi u baking powder.
- Ħalliħ sagħtejn u laħlaħ.
- Tista' tlaħlaħ il-ħwejjeġ bojod b'nofs kikkra meraq tal-lumi fir-rinse cycle.
Biex tneħħi rwejjaħ eżempju ħut jew tewm minn idejk:
- Ħallat meraq tal-lumi w ilma.
Naddaf id-drain tas-sink billi:
- L-ewwel titfa' bikarbonat.
- Imbagħad meraq tal-lumi.
Fit-tea pot jew coffee pot:
- Itfa' ftit flieli tal-lumi.
- Agħlli l-ilma.
- Ħallieħ joqgħod satgħtejn.
- Wara Laħlaħ.
Għal-ħġieġ u mirja tista':
- Tħallat litru ilma.
- Kwart ta' kikkra ħall abjad.
- 2 magħref meraq tal-lumi.
- Poġġihom ġo flixkun.
Għat-tbajja fl-uċuħ tal-cupboard:
- Agħmel ftit meraq tal-lumi fuq it-tebgħa.
- Ħalliha ftit minuti.
- Ogħrok bil-bikarbonat.
Għas-sink ta' stainless steel jew porċellana:
- Aqsam lumija minn-nofs.
- Billa fi ftit melħ.
- Ogħrok is-sink biha.
- Laħlaħ b-ilma fietel.
- Ixxottaħ sa ma jiġi jleqq.
Għaż-żraben tal-ġilda suwed jew kannella tista':
- Timsaħom bil-meraq tal-lumi b'ċarruta ratba.
- Wara imsaħ sa ma jiġu jleqqu.
Għal-ġebla mal-viti:
- Aqta' felli lumija.
- Ogħrok u ħallih ftit minuti.
- Wara laħlaħ.
Biex tnaddaf is-shower:
- Agħsar 2 lummijiet u ftit ilma.
- Poġġihom ġo flixkun.
- Sprejja fuq il-madum u x-shower.
- Imsaħ biex tippreveni mill ġebla.
Għal-ġebla fil-kittla tista':
- Tuża qoxra ta' lumija.
- Imla bl-ilma.
- Agħllieħ.
- Ħallieħ lejl.
- Filgħodu laħlaħ sew.
Meta d-dishwasher tagħmel ir-riħa:
- Ħaddem il-magna vojta bi kwart ta' kikkra meraq tal-lumi fejn titfa' s-sapun issoltu.
- Din tkun qiegħda toqtol il-mikrobi u tneħħi r-riħa.
Jekk ikollok bżonn buttermilk jew sour cream minnflok tista' tuża:
- Magħrfa meraq tal-lumi ma' kikkra ħalib frisk.
Jekk trid tikteb messaġġ fuq karta mingħajr ma jidher uża:
- Meraq tal-lumi bħala inka invisibli.
- Ikteb bil-cotton bud.
- Meta tinxef żomm il-karta ħdejn bozza taħraq (mhux viċin)
- Il-kitba tidher kannella u tkun tista' taqraha.
Biex id-dwiefer jiċċaraw u jissaħħu:
- Xarrabhom fil-meraq tal-lumi għal bejn 5 u 10 minuti.
- Bil-brush ogħrok b'taħlita ndaqs ta' ħall abjad u ilma fietel.
- Wara laħlaħ sew.
- Jew meraq tal-lumi u magħrfa żejt taż-żebbuġa.
Biex jirtabu l-cuticles uża:
- 2 kuċċarini meraq tal-lumi.
- Kuċċarina għasel.
- Nofs kikkra ilma fietel.
- Xarrab il-ponot tas-swaba għal 5 sa 10 minuti.
- Laħlaħ, nixxef u mbotta l-cuticles l-isfel.
Biex il-lumija jkollha iżjed meraq:
- Saħħanha fil-pala ta' jdejk jew 2 sekondi fil-microwave.
Biex ittaffi l-ugieħ fil-griżmejn tista':
- Tiggargalizza b'kuċċarina lumi ma' 2 magħref ilma fietel biex toqtol il-bacteria.
Jew taħlita ta':
- Nofs jew lumija sħiħa magħsura.
- 4 kuċċarini (measuring spoons) għasel.
- Tazza ilma fietel.
- Ponta ta' kuċċarina melħ.
- Tista teħodha filgħodu u filgħaxija għal 5 ijiem.
Jekk tkun trid aktar informazzjoni tista' tħalli kumment jew tikkuntattjani.
Agħfas "Like" jekk jogħġbok l-artiklu.